2013. augusztus 15., csütörtök

Hogyan lehet visszafesteni a szőkített hajat világosszőkére?

Szőkített haj visszafestése

Mónika kicsit megunta platinaszőke hajszínét. Természetes, enyhe átmenettel készített ombre hajat képzelt el magának, de úgy, hogy frizurájának továbbra is platinaszőke maradjon a domináns színe. Ne legyen sárga se narancsos. Hajának hosszúsága váll alatt végződik, nem túl hosszú, gondoltam 7-es színmélységből indulva még szép természetes ombre hatást tudunk elérni.

A vendégek nagyon szeretnek informálódni, bár nem értik a "fodrászok nyelvét", de a szakmai tudást bizonyító őszinte válaszok  megnyugvást jelent számukra.
Sorra záporoztak felém a kérdései: nem lesz zöld vagy szürke a hajam? Láttam kétségbeesését, ezért válaszoltam  s elmondtam neki a szőkített haj visszafestésének lényegét.

Igen, lehet szürkétől a zöldesig terjedő hajszín a végeredmény, abban az esetben, ha natúr, hamvas vagy matt árnyalatú hajfestékkel festeném be a hajad.
A szőkített haj visszafestése különleges, maximális odafigyelést igényel, mert szőkítések során a hajadban lévő természetes pigmentek színét színtelenítettük, ezért azokat meleg árnyalatú mesterséges pigmentekkel fogom pótolni (arany, réz, vörös). Szeretnénk 7-es szőkét festeni, ennek a hajszínmélységnek a mögöttes pigmentjeinek színe réz, ami a Te hajadból hiányzik, így azokat egy árnyalattal világosabb (8-as arany – réz) alapozó festéssel pótolni kell, hogy a mesterséges pigmentek jobban megtapadjanak, ne mosódjon le a hajadról.

A visszapigmentálás több lépésből álló munkafolyamat.

1 lépés: a lenövéstől kb 6cm hosszan világosszőke / arany 20 g + középszőke / réz-réz 5 g + 50 g
1,9% keveréket hordtam fel.

Szőkített haj visszafestése

2. lépés: 6 cm – től a világosszőke / arany 15 g + vörös-mahagóni mixton 0,5 g + 31 g 1,9 %  keverékét.

3. lépés: a két festékkeverék érintkezési pontját összefésülgettem, hogy szép legyen az átmenet. Pár vékony tincset nem pigmentáltam elő a természetes hatás érdekében.

4. lépés: hatóidő: 15 perc

5.lépés: hajmosás

6. lépés: hajszárítás

Mónikának hajszárítás után nagyon megtetszett az visszapigmentált hajszíne, így azt 7-es szőkére nem festettük át, maradtunk a 8-as világosszőkénél.

7. lépés: hajtő festése - Precíz felkenést igényel, az előpigmentált részt nem érheti a festékkeverék!

oldat: nagyon világos szőke / hamvas - violet 20 g + legvilágosabb szőke / hamvas 10 g + 30 g 12% 

8. lépés: hatóidő: 40 perc

9. lépés: hajmosás, hajápolás.

10. lépés: frizurakészítés.
Szőkített haj visszafestése9 megjegyzés:

 1. Köszönöm szépen!!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép lett. Gratulálok.
  A

  VálaszTörlés
 3. Privátban megkereshetnélek egy kérdéssel?
  Nem találok mail címet hozzád.
  Gratulálok a bloghoz-Hiánypótló

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a gratulációt.
   Természetesen, az email címem: virtualisfodrasz@gmail.com

   Törlés
 4. Azt szeretném kérdezni ha még esetleg válaszolnál rá, hogy a sötétbarna hajat, ami ombrére van kiszőkítva, avygis alul szőke felül sőtétbarna azt vissza lehet e feste az eredeti sötétbarna hajszinre?

  VálaszTörlés
 5. A kérdésem,hogy a visszapigmentálás után hàny %-os oxival keverted a 8-as színt a hosszokra?

  VálaszTörlés
 6. Szia!Kaphatnék egy email címet tőled?Nagyon nagy szükségem lenne a tanacsodra.Ombrét szerettem volna es sárga lett a hajam.Egy hónap múlva esküvőm lesz.SOS lenne.Üdvözlettel:Zs

  VálaszTörlés