2013. augusztus 21., szerda

Réz hajszín semlegesítése.A réz hajszín semlegesítése nem bonyolultabb, mint a sárga vagy a zöldes árnyalatúé, csak rá kell pillantani a fodrászatban használt színkörre, s máris  minden fodrász titok feltárul előttetek.
Van, aki a festett réz hajszínétől szeretne megszabadulni úgy, hogy a hajszín mélysége ne változzon, ne legyen sötétebb. Van egy kicsit rosszabb helyzet is, amikor a haj világosításakor nem kívánatos narancssárgás pigmentek virítanak a hajtőn. Van rá megoldás, mint mindenre, csak jól kell meghatároznod a pigmentek színét.

A felmerülhető rezes árnyalatok:                                                  Semlegesítés:

vörös - réz                                                                              /matt - hamvas 
réz - vörös                                                                              / matt - hamvas
réz                                                                                         / hamvas
sárga - réz                                                                              / hamvas - violet

12 megjegyzés:

 1. Mi a különbség a vörös-réz és réz-vörös árnyalatok között? Sosem tudom eldönteni, hogy a "vörös" alatt pontosan mit értenek, mert annyi féle vörös van, narancsosabb vagy bordóbb... Jó lenne, ha képen is megmutatnád pontosan milyen a fodrásznyelven réz, sárga és vörös!

  VálaszTörlés
 2. A vörös - réz az, aminek a domináns színe a vörös enyhe réz fénnyel. A réz - vörös pont fordítva. Ígérem hamarosan írok erről a témakörről is.

  VálaszTörlés
 3. szia!
  Van egy vendégem akinek az eredeti hajszíne középbarna. a fejtetőn lévő részt szoktam neki rézvörösre festeni 9-es oxival, hogy világosítson is a haján. Most szeretné visszafesteni a fejtetőn lévő részt az eredeti hajszínére. Ehhez semlegesítenem kell neki a vöröset? vagy elég, ha rákenek egy hasonló színt mint az eredeti hajszíne?

  Üdv: Regi

  VálaszTörlés
 4. Szia Regi!

  Nem muszáj semlegesíteni, mert sokkal sötétebbre fested vissza a vendéged haját, de a maximális eredmény érdekében a rézvörös részek festésénél keverj a hajfestékbe kék (hamvas) mixtont.

  VálaszTörlés
 5. Szia! Nagyon tetszik az oldal,végre a festés szakmai megközelítésből. :) mondom is a történetem : fodrász szerint 6-7es színmélységű a hajam (nagyon világos barna ), múlt héten gondoltam egyet,hogy szőke leszek. Vettem loreal sublime mousse 913-as árnyalatot,azaz világos bézsszőkét. Annyira nem lett borzasztó,de inkább mézszínű,kicsit narancsos lett :-S A világos bézsszőkét szeretném elérni,de úgy tűnik sok a narancs pigmentem :-( régen évekkel ezelőtt volt erősen leszívatva már,akkor is rezes lett,pedig világosbarna vagyok,egyáltalán nem sötét! A segítséged előre is köszönöm! Anita

  VálaszTörlés
 6. Szia! Nem írtál vissza, és muszáj volt festenem, elmentem fodrászkellékesbe, és vettem 9.1-es hajfestéket, a festett hajam 8.3-as árnyalatú volt. Világosabb lett, és kevésbé vörös, de még mindig eléggé látszik...a segítséged szeretném kérni, hogy hogyan lehetne a hajam hamvas vagy bézsszőke! Köszi:)

  VálaszTörlés
 7. Azt elfelejtettem, hogy 9-es oxit használtam :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Ne haragudj, hogy nem válaszoltam. :(
   A hajtöved vöröses, vagy a hajhossz ahol már volt festve?

   Törlés
 8. A hajhossz is rezes,de a töve kevésbé,szerintem a tövénél jobban befogta a festék :-) lassan jön a 3. festés,arra gondoltam a hajhosszt 10.1essel,a tövet 9.1essel festem 9es oxival. :-)

  VálaszTörlés
 9. A célom nem feltétlenül a bézsszőke,csak valami igazi szőke,nem vöröses. Olyanra gondoltam mint pl. az aranyszőke,natúr szőke.. Amelyiket a legkönnyebb elérnem :-)

  VálaszTörlés
 10. Szia:) !
  A hajam szőke felül,az alja meg vöröses.
  Azt szeretném megkérdezni hogy ha a vöröses részt kiszökíteném 6% oxiddal akkor egyszínű lenne a hajam ? Marmint szőke. Válasszod előre is köszönöm!:)

  VálaszTörlés
 11. szia
  szeretnék a hajamnak egy kis rosegold árnyalatot adni, csak éppen hogy... a hajszínem 7-es szőke, a végein napszítta hatású világosítás. Milyen festéket és mennyit tegyek a szokásos hajfestékembe.
  köszi szépen
  ibcsi

  VálaszTörlés