2013. március 22., péntek

Az otthoni szőkítés és pasztelizálás utáni hajápolás


A szőkítés során a hajszerkezet jelentős változáson megy keresztül, ezért a PH visszaállító készítmények használata kötelező.

Miért is?

Mert a szőkítőszer lúgos kémhatására a haj kutikulája megnyúlik, a szőkítő szer behatol.

A lúgos hajkezelő anyag hatóideje után a duzzasztó hatást savas anyagokkal meg kell szüntetni, semlegesíteni kell, különben tönkre megy a hajatok. 
Inkább savas többletnek kell maradnia, hogy a hajat összehúzza, és a hajszerkezet visszaálljon az eredeti formába.

Ezeket a festést lezáró készítményeket csak vegyszeres kezelések után kell alkalmaznotok, de ne keverjétek össze a színvédő hajápolókkal.
Minden gyártónak van külön PH visszaállító festést lezáró terméke.


A haj ápolása szempontjából a víz bevitelének nagy jelentősége van, amit ásványi anyagok bevitelével érhettek el.

Abban az esetben, ha a kutikula megsérül nagy mennyiségű fehérje vész el, ebben az esetben aminosav pótlásra van szükség, de ez nem fordulhat elő, mert kidolgoztam egy olyan diagnosztikai lapot ahol leírást kaptok a hajszínmélységeteknek, hajszerkezeteteknek megfelelő szőkítési tervet.

A festések közötti időszakra a keratin tartalmú sampont és hajpakolást ajánlom, ami hidratálja és erősíti a haj belső szerkezetét és puhává teszi a hajrostokat.

Az argan olajat  mindennapos hajvégápolásra javaslom, ami azonnal beépül a haj szerkezetébe. Ennek használata szoláriumozás előtt is érdemes, nem csak a bőrt, a hajat is óvni kell a kiszáradástól.

Ne feledkezzetek meg a hajszárítás és hajvasalás előtti hővédésről sem!


Virtuális Fodrász Tanácsadó




1 megjegyzés:

  1. Szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben ha először szőkítőporral meg oxigentával leszivatom a hajam és ugye utána mosom be színezővel, akkor a bemosás előtt alkalmazhatok-e kutikula lezáró sampont. Mivel a színező a felületen tapad meg, nem tudom milyen mélyen épül be, de tartok attól, hogy a kutikula lezáró sampon ezt esetleg megakadályozza.

    VálaszTörlés