2013. május 1., szerda

Hajfestés

Hajfestés 2013Hajfestésnél figyelembe kell venni, hogy világosítani, sötétíteni vagy szín a színben, szeretnétek festeni a hajatokat.

Egy szépségszalonban a vendéggel való kommunikáció elengedhetetlen. A fodrásznak ki kell derítenie, hogy a hideg vagy a meleg színárnyalat áll közelebb a vendégéhez. 
Az áhított hajszín eléréséhez 2, vagy 3 színből kell kikeverni a festéket az esetek többségénél. Más színt, színeket kell felkenni a hajtőre és a hajvégekre, más-más erősségű oxidálószerrel az egyenletes és a kívánt hajszín eléréséhez.


Az otthoni hajszínváltoztatás előtt is érdemes körültekintőnek lenni, főleg ha drasztikus változtatáson gondolkodtok. A megfelelő hajszín kiválasztásában segítségetekre lehetnek különböző programok az interneten, csak egy fényképre van szükség, és máris indíthatod a személyre szabott frizura próbádat. Kikérheted közben a családod véleményét is.

A festőkönyv vezetése nagyon fontos, hogy vissza tudjatok tekinteni arra, előzőleg milyen színnel festettétek és ápoltátok a hajatokat, ezt érdemes otthon is felírni egy füzetbe.

Tehát a hajfestés előtt meg kell határoznotok:

-          a természetes hajszínmélységet
-          a haj minőségét
-          az őszülés arányát
-          a kívánt színt
-          a kiválasztott festék számát, számait
-          az elő és utókezelésre használt anyagokat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése