2013. május 13., hétfő

Hajfestés világosabbra (tőfestés)



Amennyire csak lehet, tudjatok meg mindent arról a hajfestékről, amit éppen szeretnétek használni, mert eltérő lehet a keverési arány és a hozzá tartozó oxidálószer világosító hatása.

 Szerintem a professzionális hajfestékek közül a Wella, Revlon, Matrix, L’oréal, Swarzkopf  a piacon fellelhető anyagok legjobbjai, ezeket bátran merem ajánlani.
Vegyétek azt is figyelembe, hogy a hajfestékek használati utasításai általában normál szerkezetű hajak előírásai.

Hajfestés előtt ismernetek kell a hajtípusotok nedvszívó képességét, 
vastagságát, egészségi állapotát, színmélységét, és az oxidálószer erősségéhez tartozó világosító hatást.

20 Vol - szín a színben festés, sötétebbre festés, 1 árnyalattal világosabbra festés
30 Vol – 2-3 árnyalattal világosabbra festés
40 Vol – 3-4 árnyalattal világosabbra festés

A világosító tőfestésnél a hajban bekövetkező pigmentváltozások során a haj vörösödik, sárgul ezeket hamvasabb mattabb festékkel, egyensúlyozhatjátok.
A fénytelen száraz hajvégeket mi fodrászok mattnak = zöldnek nevezzük, ezért a hajvégek színezésénél vörös, réz vagy arany mixtont keverünk a színezőbe.
Azért színezőt írtam, mert a már festett hajhosszt és hajvéget ne fessétek csak színezzétek színfelfrissítés céljából.

Írok egy példát.

A természetes hajszínmélység 7-es szőke (lenőtt rész)
A hajhossz festett 8-as színmélységű világosszőke, száraz, matt.
A kívánt szín 8-as natúr világosszőke arany csillogás nélkül.

A festési terv.

Hajtő:

8/ hamvas árnyalatú hajfesték, mert a világosítás során kialakuló narancsos pigmenteket ezzel tudjátok tompítani és így kapjátok meg a natúr hajszínt és 20 Vol oxidálószer, hogy 1 árnyalatot tudjátok világosítani.

Hajhossz és hajvég

Színfelfrissítés (azért nem 8-as világosszőke, mert túlpigmentálódhat , a hajhossz nem kopott csak matt fénytelen) 9-es natúr hajszínező + piros keverőszín. 15 g színezőhöz 2 cm piros mixton + 2 rész színelőhívó. Ezzel a haj mattságát fényessé varázsolhatjátok, nem kell félni nem lesz tőle vörös. (színfelfrissítésre mindig egy árnyalattal világosabb színt kell választani, ha nem kopott a haj)

Ha az elérendő 8-as világosszőkével festenétek be a hajatokat, akkor a hajtő fényes rezes -arany csillogást kapna, a hajhossz és a hajvég besötétedne a haj szárazsága, nedvszívó képessége miatt, és még jobban mattá válna, de az is előfordulhat, hogy enyhén zöldes fényűvé változna a hajatok.

          





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése