2013. július 17., szerda

Platina szőke hajfestés otthon


Platina szőke hajfestés szalonban és otthon


Vendégem nyaralás előtt szeretett volna megújulni a vakáció örömére. Platina szőke hajszínre vágyott a legeslegjobban. Hosszas tanácskozás után neki kezdtünk megvalósítani közös elképzelésünket.

Első lépésként kitöltöttem egy diagnosztikai lapot.
Fejbőr vizsgálat

1. a fejen található-e:
 - seb: nem
 - gyulladás: nem 
 - daganat: nem

2. Bőrtípus: normál

Allergiás reakcióról nem tud a vendég.


Haj vizsgálat

- haj hossza: 2-8 cm
- sűrűség: normál
- felszívóképesség: normál
- a haj struktúrája: egészséges
- a haj:
   - festett: nem
   - dauerolt: nem
   - szőkített: nem
- előszőkítést kell-e alkalmazni: igen
- milyen utómunkára van szükség: színezés
- hajszínmélység: 7-es

A szőkítőkeveréket összeállítottam, 25g szőkítőpor + 50g 10 Vol oxidálószer

Első szőkítés technikai része

 A tőtől 1, 5-2 cm-re felkentem az oldatot középvastag rétegben.

Platina szőke hajfestés szalonban és otthon

 10 perc hatóidő után a hajtőre is felhordtam az anyagot. Azért utólag, mert a fejbőr hőmérséklete felgyorsítja a folyamatot.

Platina szőke hajfestés otthon

Folyamatosan ellenőriztem és fellazítottam a hajat, nehogy túlmelegedjen.
35 perc hatóidő után megmostam a hajat és kikevertem a színező keveréket.
Wella Koleston Perfect: 15g 10/8 + 30g 5Vol oxidálószert, amit törölköző száraz hajra hordtam fel egyenletesen.

Platina szőke hajfestés otthon

10 perc hatóidő után lemostam festést lezáró samponnal, és savas öblítést alkalmaztam.


Platina szőke hajfestés otthon



Platina szőke hajfestés otthon



Platina szőke hajfestés otthon

68 megjegyzés:

  1. Szia!
    Tanácsot szeretnék kérni! A hajam erős szálú, sűrű és elég sötét, szerintem 3-as. Fél éve lilás árnyalatúra festettem, aztán kicsit felvilágosítottam 0-ás festékkel és most természetes sötétszőkével festettem be. A tövénél aranyos árnylatú lett a szín, a hosszán kicsit átüt a mély bordó. Hogyan lehetne kiegyenlíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Piros!
      Előszór lenne pár kérdésem, mielőtt tökéletes válasszal tudok Neked szolgálni.
      1. A hajszínmélységed egyenletes-e a hajtőtől a hajvégekig?
      2. A bordó szín lilás-vörös?
      3. A hajtőnek az arany színárnyalata tetszik-e Neked?
      4. Mi a festék száma amit felhasználtál?

      Törlés
    2. Hello Hogyan lehetne a haj végét be festeni? a hajam barna az alját meg szőkére szertném!

      Törlés
  2. Jelenleg a tövénél, ahol a lenövés volt, kicsit világosabb, aranyos sötét szőke, és most arany fénye van. Ha lenő a természetes hajam, az ettől sötétebb lesz. Igen, a bordó alatt a lilás vöröst értem. Inkább hajlok a hideg, hamvas árnylat felé, mert úgy érzem azok állnak jól, de a natúrral is beérem, csak ne legyek meleg tónusú vöröses. 6,22-vel (ciklámen) festettem eddig, utoljára pedig 6N-t használtam.

    VálaszTörlés
  3. Nem volt jó a festék választás!
    Azt tanácsolom, hogy a hajtöved színezd át 6/ hamvas árnyalatúval. A haj hosszát és a végeket 7/ natúrral és keverj bele zöld mixtont.
    30 g festékhez 2,5 g-ot. Azért nem 6-ost írtam, mert csak a vöröses árnyaltot szeretnéd eltüntetni, sötétíteni már nem szeretnéd. A hajtő viszont világosabb oda nyugodtan felkenheted a 6-ost, így kiegyenlítődik a hajszín.

    VálaszTörlés
  4. Majd írd meg, hogy milyen lett a végeredmény. :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a tanácsot! A színezés alatt azt érted, hogy kimondottan hajszínezőt vegyek és ne hajfestéket?

    VálaszTörlés
  6. A jövőre tekintettel az is érdekelne, hogy mit lehet tenni, ha a festett hajam színmélységén is szeretnék változtatni, világosítani? Hogyan lehet megoldani a haj roncsolása és foltosodás nélkül? Pici babám van és nincs időm fodrásznál ülni, azért "barkácsolgatok" magam... :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szívesen! Igen úgy értettem, mert most festetted a hajad. Legközelebb a hajtövet fessed, a hajhosszt csak színezd színfelfrissítés céljából.

    VálaszTörlés
  8. Igen az is megoldható, amikor a nagy munka előtt állsz kérdezz nyugodtan.

    VálaszTörlés
  9. Szia Timi!

    A közeli fodrászkellékes üzletben nem boldogultam az eladóval... Hajszínezőből nem is volt választék. Kérlek, tudnál nekem konkrét márkát, árnyalatot ajánlani a fenti művelethez? Esetleg egy üzletet Budapesten, ahol biztosan be tudom ezt szerezni? Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Piros!

      Wella Color Touch 6/1 és 7/0
      Wella Koleston Perfect 0/28.

      Nem tudom sajnos, hogy a közeledben hol lehet Wella festékeket forgalmazó fodrászkellékes. Az interneten nézz utána.

      Törlés
  10. Szia Piros!
    Annyira, de annyira megörültem az oldaladnak, de sajnos oly sok mindent nem értek. Nekem barna a hajam eredetileg Valami vörös van benne). De igazán a szőke, sőőt abból is az az igazi szinte fehér szőke áll jól. Ezzel viszont szenvedek. Régen egy barátnőm csinálta a hajamat, amit imádtam, de azóta profi fodrász lett, és 12 ezret kérne egy festésért, annyit viszont nem tudok kiadni. Eddig magamnak szőkítővel szőkítettem, majd színezővel rámentem, de 1. tiszta seb lett a fejem. 2. a színe a hajam tövének mindig a szivárvány színei közül lett: szürke, kék, csibe sárga, vöröses szőke, stb. Most már sajnos szétroncsolódott a vége, azt vágom folyamatosan. Igaz, már egyenletesen igazán jó szőke. De szeretném szőkítés nélkül is elérni a kívánt hajszínt, ami régen ment. Felhívtam a lányt, hogy mondja meg melyik volt a festék. Meg is vettem, a Wella Koleston Perfect 12/61, azt 12%-os oxival fel is vittem a tőre, de megint vöröses szőke lett a töve, a többire csak 2 percre húztam rá a végén. A vöröstől alig tudok megszabadulni a hajból, az a fő gondom. Én emlékszem, hogy mindig kettő festék keverékéből csináltuk a hajamat, de sajnos a másikra Ő nem emlékszik, Én meg nem értek hozzá. Tudnál nekem ebben tanácsot adni melyik lehet az, amivel kiütöttük a vöröst a hajszínemből?

    Köszönöm!

    Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andi!
      Nagyon örülök, hogy tetszik az oldalam. Megértem, hogy oly sok minden nem világos számodra, hisz a szakemberek is több éves tapasztalat után tudják tökéletesíteni tudásukat.
      Barna hajból nem lehet platina szőke hajszínt festeni előszőkítés nélkül.
      Szivárvány színeket valószínű azért érted el, mert nem egyenletesen hordtad fel az anyagot a haj tővére.
      A 12/61 nem tudta megfelelően színteleníteni a hajadban lévő mögöttes pigmenteket. A haj hosszára ami már volt világosítva, tilos akár 1 percre is rá húzni a 40 Volumennel kevert extra világosító hajfestéket. A vöröset natúr színnel és zöld mixtonnal lehet semlegesíteni. Valószínű a régi fodrászod 12/0 vagy a 12/7 keverte a 12/61-el.
      Azt nem írtad meg, hogy régebben milyen erősségű Volumennel szőkítetted és színezted a hajad. A szőkítéshez általában elég 6%, a színezéshez elég 1,9%. Ha nem teheted meg anyagilag azt, hogy egy fodrász rendbe hozza a hajad, akkor ajánlom ezt a videót: szőkítés otthon lépésről - lépésre, a videócsatornámon megtalálod.
      Kapható intelligens szőkítőpor a neve KIN BLOND és hozzá csípésmentes oxidálószer. Kérj meg valakit arra, hogy egyenletesen hordja fel a szőkítőkeveréket a lenövésre, a már szőkített részre tilos, utána 10/8-al színezd át a hajad.

      Remélem tudtam egy kicsit segíteni, ha valamit nem értesz, kérdezz nyugodtan, szívesen segítek!

      Timi

      Törlés
  11. szia!
    Van egy vendégem, aki őszül ezért feketére festeti a haját, de megunta a fekete hajszínt. Ebből a feketéből szeretne ezüstös fehér hajat varázsolni. Tudnál valami tanácsot adni?

    Üdv: Regi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Regi!

      Mint szakember, tudod, hogy a fekete festett hajból, ezüstös hajat készíteni, nagyon nagy feladat és több lépésből álló folyamat. Hajkímélő koktélozásokkal, idővel el lehet érni a fehér hajat, de az több hónap is lehet. A vendéged hajminőségén, hajdiagnosztikáján sok múlik! Mióta festeti a haját feketére? Milyen hosszúságú? Mindig végig volt-e festve, vagy csak színezve volt a hajhossz és a hajvég színfelfrissítés céljából? Vékony, normál, vagy vastagszálú-e a haja? Milyen a nedvszívó képessége? Ezekre a kérdésekre a válaszokat jegyzeteld fel, és ezen ismeretek tudatában válaszd ki a koktélkeverék erősségét, de 12% ne alkalmazz, nem lehet vele jelentősen jobb eredményt elérni! Ha koktélozás után a pigmentek színe lilás-vörös, akkor 3-as színmélységű a haj, ha vörös, akkor 4-es, ha vörös - narancs akkor 5-ös, ha narancs - vörös akkor 6-os. Ha már tudod, hogy milyen színmélységig jutottál, válaszd ki a megfelelő komplementer színű hajfestéket. A vendéged világosítsd fel, hogy első alkalommal 4-es max 5-ös szintig tudod felvilágosítani a haját, utána is csak apró léptekben tudtok haladni a cél felé.

      Üdv: Timi

      Törlés
  12. Szia! A tanácsod szeretném kérni. Körülbelül 2 éve leszívattam a hajam, 1 évig szőke voltam és nagyon imádtam. A színe is nagyon szép volt, néha már fehéres szőke, szóval nagyon világos. DE a fodrászom azt tanácsolta festessem be sötétebbre mert ahogy ő mondta "nem fog maradni hajam". Be is festettük először egy sötétebb, középszőkére majd egy 6-os barnára ami iszonyatosan rosszul állt. Szerencsére ledobta a hajam a színt és megint megpróbálkoztam a szőkével de szívatás nélkül, háát.. érdekes lett inkább vöröses volt mint szőke.. ekkor elhatároztam vége a szőke korszaknak barna leszek. Be is festettem de nem tetszett. Ezt is ledobta a hajam. A hajam alja ( ami még anno szívatva volt az semmilyen hajszínt nem akar magába "fogadni" minden színt ledob magáról ezért annak nagyon szép színe van de sajnos a hajam így olyan, mintha ombre lenne .. egy béna ombre. Levágatni nem szeretném mert így sem valami hosszú a hajam. Kb. 2-3 hónapja újra szőkével van festve szívatás nélkül de vöröses árnyalata van főleg ha a nap rásüt akkor nagyon. Hiába használok hamvasító sampont, folyadékot a tetejénél egy nagyon kicsit hamvasít az alját pedig szürkésre. A hajam még csak 2-szer volt festve sokat világosodott de én még világosabbat szeretnék. Az eredeti hajszínem a 8-as szőkénél egy fél-1 árnyalattal sötétebb, szóval nem annyira sötét szerintem. Az lenne a kérdésem, hogy te mit ajánlanál hogy ismét világos lehessen a hajam ( nagyon nagyon világos szőke ) szívatás nélkül ez elérhető lenne? Vagy valamilyen módszert tudnál ajánlani ami kíméletesebb mint a szívatás?
    Előre is köszönöm!
    Üdv: Gabica

    VálaszTörlés
  13. Szia Gabica!

    Nem értem, a fodrászod miért ajánlotta, hogy festesd vissza a hajad barnára, hisz nagyon sokan évtizedekig platina szőkére festetik a hajukat, a mai korszerű anyagokkal elkerülhető a hajvesztés.
    A hajadról azért mosódik le a szín, mert alapozó hajfestést nem alkalmaztatok.
    Mivel fested most szőkére a hajad, a festék számát ha megírnád nekem, akkor többet tudnék segíteni. A hajtöved színe tetszik? Csak az előző sötétre festett szín vörösödik?
    Sajnos nem vagytok azzal tisztában, hogy a festett sötét színt, hajfestékkel nem lehet világosítani. Gyenge koktélozással lehetne csak a vörösödő árnyalatot megszüntetni.
    Üdv: Timi

    VálaszTörlés
  14. Szia. egy olyan kérdésem lenne hogy keratinos hajhosszabbításnál mi a helyes elválasztás, mielőtt elkezdjük feltenni a hajat? néztem már sok videót, fodrászt de mindenki másképp csinálja.Szerinted melyik a legegyszerűbb és a legjobb módszer? Ha tudnál róla esetleg képet vagy videót készíteni nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  15. Szia!

    A keratinos hajhosszabbítást, én mindig a kalapvonal alatt szoktam elkezdeni, és onnan haladok lefelé, így sokkal szebben és tisztábban lehet dolgozni. A tincseket háromszögben ( fejjel lefelé) kell leválasztani, és nem lehet vékonyabb, sőt, kicsit vastagabb legyen a felrakott tincsnél. Szeparáló korongot feltétlen használj, és az illesztés minimum 1 cm távolságra legyen a fajbőrtől.

    VálaszTörlés
  16. Köszönöm szépen, persze használok korongot.Én eddig úgy csináltam h elválasztottam a hajat fölfogtam alul leválasztottam a takaró hajat és utána lentről fölfelé kezdtem el haladni.

    VálaszTörlés
  17. szia olyan kérdéssel fordulnék feléd szeretném sötétíteni a platinaszőke hajam!tövemet 11-10 ammóniamentes festékkel festem a vége már elég fehéres!a kérdés az lenne hogy 8-9 szeretném elérni milyen festéket ajánlasz?a lényeg hogy ne legyen vöröses vagy zöldes árnyalata!
    illetve hogy a tövem előtte fessem be a régivel majd ezt követően vigyem rá a sötétebb festéket? Hamvasat vegyek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Jó lenne ha tudnál pontosítani, hogy igazából melyik hajszín tetszik, mert nem mindegy, hogy 8-as vagy 9-es színmélységű hajat szeretnél. Ha már régóta fested platinaszőkére a hajad, akkor mindenképp vissza kell pigmentálni a hajad, mert a festékpigmentek nehezen tapadnak meg a hajon és szinte egyből lemosódik. Hamvas hajfestéket, előpigmentálás nélkül, ne hordj fel a hajadra., mert beszürkülhet, zöldülhet.Felesleges előtte a hajtövet platinaszőkére befestened.
      Ha válaszolsz nekem ezekre a kérdésekre akkor a megfelelő receptúrát összeállítom Neked.
      - milyen színmélységű a természetes hajszíned (lenövésed) ?
      - hány cm-es a lenövésed?
      - milyen színű hajat szeretnél?
      - vastag vagy vékonyszálú a hajad?
      - kb milyen hosszúságú a hajad?
      - az egészségi állapota: normál, száraz vagy porózus ?
      A tökéletes eredményhez, több színmélységű és árnyalatú hajfestékre lesz szükséged. A hajtőre, előpigmentálásra, és a végleges festéshez más más hajfesték kell.

      Törlés
    2. Ha voroses szokes barnas a hajam bezs szoket kentem ra akkor ha most ra kenek elgon 10-es szoket 9-es oxival milyen szint kapok szokes lesz?vagy inkabb kenjek ra sotet szoket 8-asat?csak nem tudom a sotetszoket hatos vagy 9-es oxival hasznaljam hA vilagos barna hajszint akarok

      Törlés
    3. Ha voroses szokes barnas a hajam bezs szoket kentem ra akkor ha most ra kenek elgon 10-es szoket 9-es oxival milyen szint kapok szokes lesz?vagy inkabb kenjek ra sotet szoket 8-asat?csak nem tudom a sotetszoket hatos vagy 9-es oxival hasznaljam hA vilagos barna hajszint akarok

      Törlés
  18. Szia!
    Nekem Mahagóni vörössel volt festve utoljára a hajam. Most viszont platina szőkét szeretnék amit az oldaladon is láttam. az eredeti hajszínem sötétbarna és a tövemnél kb 5cm vastagságban sötétebb a hajam. Volt már szőke a hajam csak azt nem jól csinálta a fodrászom ( sárga lett és bármit is csináltam nem havasodott ki). Nincs pénzem sem időm fodrászra most ezért szeretném itthon ezt megcsinálni. tudnál nekem segíteni hogy csináljam ?

    VálaszTörlés
  19. Szia! Nagyon tetszik az oldal,végre a festés szakmai megközelítésből. :) mondom is a történetem : fodrász szerint 6-7es színmélységű a hajam (nagyon világos barna ), múlt héten gondoltam egyet,hogy szőke leszek. Vettem loreal sublime mousse 913-as árnyalatot,azaz világos bézsszőkét. Annyira nem lett borzasztó,de inkább mézszínű,kicsit narancsos lett :-S A világos bézsszőkét szeretném elérni,de úgy tűnik sok a narancs pigmentem :-( régen évekkel ezelőtt volt erősen leszívatva már,akkor is rezes lett,pedig világosbarna vagyok,egyáltalán nem sötét! A segítséged előre is köszönöm! Anita

    VálaszTörlés
  20. Szia,
    ugyan abban a helyzetben vagyok, mint "Névtelen 2013. október 27. 4:12" esete. Azt szeretrném kérdezni, hogy milyen sorrendben és hogyan kell elvégezni a festést? Először a lenövést kiszivni, utána előpigmentálás egy árnyalattal világosabbal, végén az egészet átfesteni egy szinnel? Wella koleston perfect 8.11-et szeretnék elérni, az eredeti hajam szine nagyon sötét barma, a mostani platina (mindent lebod, egy éve folyamatosan leszivva a lenövés). Normál (se nem vékony, se nem vastag), a vállam alá ér, a lenövés 2 cm. Válaszodat előre is nagyon köszönöm! Másik Gabi

    VálaszTörlés
  21. ... és még egy kérdés, minden festésnél el kell majd végezni az előpigmentálást?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Először elő kell pigmentálni a hajat, utána kell a hajtövet befesteni, és az előpigmentált részt egy 3%-os keverékkel átszínezni, de úgy gondolom ide már elég a 8/1-es hajfesték. Viszont ha sötétbarna a hajad, akkor a 8/11-es hajfestékkel nem tudod elérni az álom hajszínt, csak speciális szőkével ami képes 5 árnyalatot világosítani a hajadon. PL: 12/89 + 12/11 keverékével.
      Csak abban az esetben kell elvégezni újra az előpigmentálást a következő hajfestés előtt, ha nagyon ledobja a színt a hajad.

      Törlés
    2. Szia, nagyon koszonom a segitseget!! :))
      A tovet mivel fessem? Az elopigmentalas menjen a 12/8, 9+11-es keverekkel, a rafestes pedig a 8/11-el, jol ertem?

      Törlés
    3. Nem jól érted! A haj hosszát kell előpigmentálni a lenövéstől 9/arany + 9/réz keverékével. Utána meg kell mosni a hajat, megszárítani s utána 12/89 + 12/11 keverékét kell a hajtőre felhordani, az előpigmentált részre a 8/1-es hajfestéket.

      Törlés
    4. Szia, wella kolestonban nincs 9/rez (9/4), 8/43 a legkozelebbi. Potolhato avval kisebb mennyisegben?

      Törlés
  22. Szia.

    Nekem vörössel volt festve utoljára a hajam de kiszívta a nap ezért az alja világosabb. A természetes hajszínem gesztenye barna.De most platina szőkét szeretnék. Tudnál nekem segíteni és konkrét termékeket írni hogy mivel csináljam ?

    Előre is köszönöm válaszod
    Üdv.: Anett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Festett vörös a hajad, nem hiszem, hogy egy alkalommal platinaszőke hajszínt lehetne belőle varázsolni. Mindenképpen elő kell koktélozni, szőkíteni a hajad kis lépésekben.

      Törlés
  23. szia! Festett vörös a hajam, 9-es oxigénnel szoktam festeni.Kicsit szeretnék rajta világosítani.Lehetséges 12-es oxigénnel? Előre is köszönöm a választ!
    Üdv: Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A hajtöved világosabb lenne, de festett vörös hajhossz és a hajvég sajnos nem.

      Törlés
  24. sZIA! Nekem sötét, sűrű, vastagszálú hajam van, sajnos nagyon őszülök, ezért kiszőkítettem a hajam , a csibesárgaságot hamvaító folyadékkal, samponnal próbáltam ellensúlyozni, de csak foltokba sikerült, a töve sárga maradt. Kérlek segíts nekem , nem akarom szőkíteni+festeni, szeretnék egy lépésben normális egyenletes szőkét elérni, amiben az ősz nem tűnik ki. Gondolkodom melírba is , de nem tudom hogyan csináljam, várjak még növöget a hajam, vagy most melírozzam be barnával????Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A hajad textúrája vastag, az alap hajszíned sötét, sok ősz hajszállal. Ez mind mind olyan tulajdonság, amiért a nehezen festhető kategóriába sorolható a hajad.
      Szeretném tudni, az eredeti hajszíned színmélységet, az őszülési fokát (körülbelüli %-kos arányát), és a kívánt hajszínt. Ha ezekre válaszolsz, akkor meg tudom mondani, hogy elő kell-e szőkíteni a hajad.

      A szőkítés után át kellett volna festened a hajad arra a hajszínre, amit szerettél volna elérni.

      Üdv, Timi

      Törlés
  25. Szia!

    Az a helyzet, hogy barna hajat akartam, de szinte feketés lett, itthon a nővérem leszőkítette 9%os oxival, elég világos lett és befestettük utána kallos kjmn 7.1-el, ami közép szőke hamvas. Nagyon tetszik, szép lett, ennél nem is szeretnék sötétebbet, sem világosabbat. Még annyi, hogy a fodrászkellékesben a festék mellé 9% és 6%os oxit adtak, így azzal a kettővel volt keverve a festék. Viszont a problémám az, hogy az eredeti hajszínem sötét barna és aggódom, hogy ha elkezd lenőni mit tegyek? nem szeretném nagyon roncsolni, mert még a fél évvel ezelőtti dauert is alig heverte ki szegényke, elég vékonyszálú amúgy is. Szóval tudnál nekem ötletet adni, hogy következőleg hogyan fessem be a tövet? azt nem szeretném, ha a töve aranybarnás, vagy vörös lenne, ugyanis régen amikor ennél sokkal szőkébbre voltam a festve, a fodrászom a tövemet is simán csak befestette ( bár nem tudom hányas oxival keverte a festéket) és mindig arany barnás lett, ami nekem nem tetszett, mert teljesen eltért a hajam hosszának a színétől.

    Szóval végül is leírom a pontos kérdéseim :)
    Mit tehetek a tövével?szőkítés? vagy keverjem erősebb oxival a festéket a tövére? gondoltam már világosító festékre is, de azt előtte kéne, vagy belekeverni a festékembe? sajnos nagyon nem vagyok képben. Életmenő lenne a válaszod! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata!

      Ha válaszolnál nekem erre a kérdésre, most középszőke hamvas, vagy natúr a hajszíned, egy árnyalattal sötétebb illetve világosabb?
      Ezt fontos lenne tudnom, mert csak így tudok segíteni.

      Sötétbarna az eredeti hajszíned, sok-sok vörös pigmenttel, ezért egy kicsit nehéz hamvas szőkét varázsolni belőle, de mivel vékonyszálú könnyebb felvilágosítani.

      Ha a jelenlegi hajszíned 7/1 , akkor az újra festésnél a hajtőre én a 9/11-gyes hajfestéket ajánlom 9%-kos oxidálószerrel.
      Ha fénytelen, enyhén kopott a haj hossza, és a vége, akkor a túlpigmentálódás elkerülése érdekében 8/3 + 10 Vol keverékét hord fel ezen részekre.

      Ez csak egy iránymutató, fontos lenne tudnom a jelenlegi hajszíned színmélységét!!!

      Üdv, Timi

      Törlés
    2. Jelenleg hamvas, ez is a festék neve, hogy hamvas középszőke és ugye 7.1-es. Nekem nagyon tetszik ez a szín, világosabbat nem is igazán akarnék, maximum egy árnyalattal.
      Most megcsináltuk úgy, hogy vettem egy világosító festéket (syoss) azzal csináltuk a tövét és utána rákentük a hamvas festéket. De nem lett valami jó. Ja és amit még fontos tudni a tövemtől kb van egy 4 centis sáv, ami meg sokkal sötétebb mint a haj többi része, ott olyan világosbarnás már szinte, eléggé elüt a többitől. Ezt a részt valamiért amikor még szőkítettük oxi+szőkítőporos eljárással nem igazán szívta le eléggé. És azóta sem lett jobb. Szóval tudsz nekem javasolni egy olyan megoldást, amivel ezt helyre tudom hozni? Mert arra gondoltam,h két festék kellene, egy a hosszára ahogy te is írtad, meg egy erre sötétebbre+tőre. Csak nem tudom hogy amit írtál a 9/11-es az elég lenne-e, hogy ott is hamvas szőke legyen és ne legyen nagy különbség a fejem tetején meg a hosszán lévő szín között. :(

      Törlés
  26. Szia. Eddig 8.11-es wellaval volt festve a hajam es 6% es 9% oxival keverve, ez nekem mostanaban mar eleg barnas volt es en szep vilagosat akarok a loreal majiblond 901 es 911 kozott gondolkodom, de olyan szint szeretnek. A mostani hajszjnem leszokitettem 6% os oxival es egy kis balzsammal keverve. Nem is viselte meg a hajam szerencsere csak a vege egy picivel szarazabb, mint volt.. De sargas. Meg egyszer at akarok rajta menni balzsamos szokitovel, csak 3% oxival.
    A kerdesem az lenne: milyen szinezot vegyek a leszokitetthajamra hogy olyan szep hamvas szoket erjek el, mint amit szeretnek?
    Hetfon allasinterjum lesz, nem szeretnek sargan viritani..

    Kristen

    VálaszTörlés
  27. Szia!
    Tényleg nagyon klassz ez az oldal!:)
    Én is egy problémàmmal szeretnék hozzàd fordulni.
    Szőkére van festve a hajam,hamvasabb festékkel.Festés utàn olyan szép a színe a hajamnak kb.3mosàsig,utàna elkezd főleg a töve besàrgulni.Hasznàlok hamvasító sampont is de különösebben nem segít.Amúgy sötét barna hajam van.Régen melíros volt,szőkítőporral csínàlta a fodràsz itt sosem sàrgult a hajam.Most Alfaparfot hasznàlok,mmint festéket,de Londa 12/81-el is volt màr festve a hajam.Mindig a tövén 50percet van rajta,az utolsó 5percben az egész hosszàn.
    Szeretném megkérdezni Tőled,hogy te mit javasolnàl?Szőkítőporral szőkítsük elő?Ha igen utàna festékhez hàny %-os oxit javasolnàl?
    Eléggé zavar így a hajam:S
    Köszönöm szépen,ha segítesz!
    Dia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Dia!

      Mivel sötétbarna hajad van, előszőkítés nélkül nem lehet szép hamvas hajszínt elérni. Azt javaslom, hogy szőkítsd a lenövésedet 6%-kos ( 20 Vol ) oxidálóval, s majd a hajfestéket már csak 3%-kos ( 10 Vol ) oxidálóval keverd össze 1:2 arányban. 1 rész hajfesték 2 rész 10 Volumen. Arra ügyelj, hogy a paszetellizáláshoz ne használj tizenkettes hajfestéket.

      Lehetséges hajszín képleted:
      Előszőkítés: 15 g szőkítőpor + 30 g 20 Vol
      Paszetellizálás: 10/ gyöngyház-ibolya 15 g + 30 g 10 Vol

      A tökéletes hajszín képletedhez, ismerni kell a hajad egészségi állapotát, vastagságát, porozitását, hosszát, a lenövés nagyságát.

      Remélem tudtam egy kicsit segíteni, ha bármilyen kérdés felmerül benned, fordulj hozzám bizalommal.

      Timi

      Törlés
  28. Szia! Kb. 8 évig volt szőkítőporos sapkás melíros a hajam. Tavaly észrevettem, hogy a hajam már nagyon elfáradt, a hajszálak elkezdtek töredezettek lenni, és élettelenek. A folyamatos vágás, és hajpakolás sem segített már rajta. Ennek okán mivel már egyébként is a hajam alja elégé összefüggő szőke lett, kitaláltam, hogy mi lenne ha ezentúl teljes szőke lennék. Alphaparf 11,10-es festéket választottam, 12%-os krémhidrogénnel. Ekkor kb. 5 cm-es lenövésem volt már. Az alját természetesen egyáltalán nem fogta be, kapott enyhe kékes árnyalatot és annyi, a teteje pedig rezes árnyalatú lett. Azóta eltelt időben már négyszer volt próbálkozás, gondoltam türelmesen kivárom, míg kapok egy elfogadható hajszínt, viszont minden egyes alkalomkor a festést követően tetszetős volt a hajszín, viszont kétszeri mosás után elég undorító vöröses színre váltott. Egyébként sem tudom elfogadni magam teljes szőkén, ezért most arra gondoltam, hogy valami ilyesmi hajszínt szeretnék http://avontermek.boltaneten.hu/image/termekn27-advance_techniques_hajfestek_hamvas_kozepszoke.jpg. Azt viszont nem tudom mennyire érhető ez el, és hogyan csináljam, hogy még véletlenül se legyek sem fekete, sem sötétbarna, zöld pedig semmiképpen. Köszönöm előre is a segítséget.

    VálaszTörlés
  29. Szia! Nagyon jó ez az oldal.Nekem is segítségre lenne szükségem.
    Egy szép természetes hamvas középbarna hajszínt szeretnék elérni,csak nem tudom hogyan lehetne.Eredeti hajszínem feketés-sötétbarna, melyet Palette étcsoki tartós hajszínezővel festettem be, ettől sajnos fekete lett.Barátnőm segítségével kicsit lekoktéloztuk és kiválasztottunk egy 5.14-es Alfaparf hajfestéket.Sajnos ez a szín nekem túl vöröses, emellett a hajtöveim feketés-barnásak ( ezt nem merte lekoktélozni a barátnőm elsőre), a közepe gesztenyés vörösesbarna.
    Vajon hogyan tudnék egy 6.1-es barnát elérni?
    Köszi előre is, üdv:
    Judit

    VálaszTörlés
  30. Szia, olyan kérdéssel fordulnék hozzád, hogy a hajam feketére volt festve, nagyjából egy hónapja, azóta kopott, és vissza szeretném szerezni az előtte volt szőke hajamat, de ma, amikor befestettem, csak a lenövésemet fogta be a festék, a fekete meg csak 5%-ot ha világosodott... mit tehetnék? vágatni nem szeretném, és egy hónap múlva már szeretnék szőke lenni, nagyjából platina szőke. van rá lehetőség?

    VálaszTörlés
  31. Szia- sziasztok! Remélem tudsz segíteni:) kb.2évig nagyon szép platina szőke volt a hajam, viszont meguntam, hogy nem nől ezért befestettem barnára. Ez egy éve volt. A hajam nagyon szépen nő és egészséges. Amikor van időm ricinus olajos pakolást teszek rá(a fodrászom ezt ajánlotta) vitamint szedek és még sorolhatnám. Ritkám vasalom, csak hajmosás -száritás után. De mostmár kezdem unni a naturbarnaságot..szeretném vissza platinaszőkére. Sajnos nem tudom, hogy kezdjek neki mivel németo.-ban élek itt nem kapok se szőkitőpor sem hidrogént(otthon 10-12oxival szívattam utánna ezüst hajszínezővel kentem és nagyon szuper volt) csak márkás hajfestékeket. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan is kezdjek neki, hogy ne is tegyem tönkre a hajam de a szín is jó legyen. Én kezdésnek melirra gondoltam, sapkával pár alkalommal utánna meg egy platina vagy jégszőke szinezést. Szerinted sikerülne? És mennyire tenné tönkre a hajamat ez a választás?:) köszi: Timi

    VálaszTörlés
  32. Szia!

    Egy olyan kérdéem lenne hogy most egy 9-es melegebb árnyalatra van festve a hajam. Vettem 10.31-es hajfestéket 6-os oxival.Kérdésem az lenne hogy elég lesz a 6-os nem lesz sárga kb 1,5 cm lenövésem van jelenleg és hogy a tövem nem fog eltérni, vagy inkább 9-es ajánlatos?
    köszönöm eőre is Szilvi

    VálaszTörlés
  33. Szia,
    segítséged előre is megköszönöm!
    Kicsit csalódott vagyok, a természetes mogyoró hajszínemből a fodrászom csinált egy fehér ezüst hajszínt,szőkítés és festés eljárással.Én szép világos szőke hajszínre vágytam, ez lett belőle:( Tudnál nekem segíteni abban, hogy egy ilyen helyzetben hogyan tudnék varázsolni magamnak világos szép szőke hajszínt.Milyen színnel és oxidálóval tudom elérni a kívánt színt? köszönöm Encsi

    VálaszTörlés
  34. Szia!
    Olyan problémával fordulnék hozzád, fodrász csinálta meg a hajam 10/0 természetes szőkére. Nem engedhetem meg magamnak a fodrászt minden hónapban. Megtudnám magamnak is valósítani ezt a színt leszívatás nélkül?pl Wella Koleston Special Blonde? Tudnál nekem egy receptúrát írni? Eredeti hajszínem 5-os barna, 2cm lenövéssel, esedékes lenne a tőfestés.
    Köszönöm válaszod
    Niki

    VálaszTörlés
  35. Szia!
    Belinkelek egy oldalt.A tépett hosszú hajaknál a második kép,kicsit rózsaszínes árnyalatú.Arra lennék kíváncsi,hogy ezt a hajszínt milyen hajfestékkel tudom elérni,ha világosbarnára le van szívatva már a hajam.Felül kicsit sötétebb,mert ombréra volt festve.
    Köszi a válaszod :)
    Csilla

    VálaszTörlés
  36. Szia Piros!
    Nekem derékig érő, vékony szálú szőke hajam van,kb 10 éve folyamatosan festem. Éveken keresztül a Wella 12/81-et használva gyönyörű hamvas szöke volt, aztán kiköltöztem Angliába, ahol nem találtam wellát így átfestettem barnára, majd lilás vörösre és végül tűzvörösre. Egy éve próbálom visszanyerni a hamvas szőkét, a magyar fodrászom szőkítő porral kezdte, majd a Wella 12/81 -gyel festette, de nem sikerül elérni a kívánt színt. Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem régen koktélozva volt a hajam, hogy fehér szőke legyen. Most, otthon festem magamnak, vagyis először szőkítő porral, aztán egy angol toner pakolást teszek rá (la riche direction white toner) ami kifehéríti, de a töve mindig sárga marad. Szeretném elhagyni a szőkítő port,mert nagyon roncsolja a hajam és azt gondoltam, hogy mivel már tudom, hol lehet wellát kapni, megpróbálnám a 12/81 -et koktélozva felrakni. Azt szeretném kérdezni, hogyan állítsam össze a koktélt és szerinted ezzel el tudom -e érni újra a fehéres-ezüstös hamvas szőke árnyalatot. Köszönöm szépen a segítségedet! Petra (petra.forgo@gmail.com)

    VálaszTörlés
  37. Szia segítségedet szeretném kérni,nekem hamvas szőke hajam van és nagyon csúnya mikor 2-3 hete nincs festve ezért szeretném a tanácsodat kérni,hogy tudnám magamnak elkészíteni a természetesen szép 10cm -es barna színt a tövénél,megpróbálok képet csatolni.
    Előre is köszönöm válaszod

    VálaszTörlés
  38. Szia! Tudnál nekem abban segíteni, hogy a vendégemnek 12/81-el festettük a haját, és most sötétebbet szeretne, kb. 8-ast? A töve 5-ös, a már lenött rész a 6. héten mindig kicsit vöröses, a vége pedig nagyon porózus, fehér, mivel volumen növelő is van bent.

    VálaszTörlés
  39. Sziasztok!Aszt szeretnèm kèrdezni,hogy 30gramm szőkitőporhoz pontosan mennyi oxigènperoxid szüksèges?

    VálaszTörlés
  40. Szia a hajam szōkére festettem,elég sötét a hajszinem alpbol.De Sajnos nem fehér szinū Lett,hanem sárga.Mivel fessem át hogy megkapjam a fever színt!! Elōre köszönöm a választ!

    VálaszTörlés
  41. Szia! A hajamat most festettem be 5 napja, de nagyon nem vagyok megelégedve a végeredménnyel. Természetes barnát szerettem volna, de sajnos eléggé vöröses lett. Már untam a szőkét és ezért változtattam. Segíts, hogy csinálhatnám vissza! Pénteken megyünk kirándulni, szórakozni, és addigra szeretnék magamnak elbűvölő hajszínt varázsolni! SOS!!!

    VálaszTörlés
  42. Szia. Szőkíteni szeretném a hajamat, ami eredetileg sötétbarna, meg vörössel volt festve, ami lenőtt. A lényeg, hogy nagyon élénk színt szeretnék végül kapni. Mivel sajnos nincs pénzem fodrászra, így szeretném megkérdezni, hogy otthon hogy tudnám megoldani a szőkítést? Mi kell ehhez?
    Előre is köszönöm a választ. Nagon fontos lenne.

    Ivett

    VálaszTörlés
  43. Szia. A hajam 9.13 alfaparfos festékkel volt befestve 9%os oxival már többször. A nyár alatt nagyon kiszivta a nap. És nagyon szőke lettem.Szeretnék kicsit " sotetebb" lenni úgy hogy a szőke szint megszeretnem tartani. Most a 9.13as festekhez tegyek 6%os oxit vagy vegyek egy 8as számú festéket és keverjük azt 6%os oxival? Nagyon köszönöm válaszát!

    VálaszTörlés
  44. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  45. Szia nekem most vöröses barna a hajam,ahogy a képen is látszik.

    De platinumra szeretném meg csinálni,

    Érdeklődnék házilag hogy lehetne meg csinálni?

    VÁLASZOD KÖSZÖNÖM

    VálaszTörlés
  46. Szia.. Érdeklődnék én Palette útra hamvas szőkét hasznâlok,de nem szeretném a 12%oxival felkenni ne roncsolja a haját, mert így is szâlkâs a vége meg törik mert száraz.. Ha most 6%kenném fel a vilâgos hajszinre,akkor mennyivel lenne sötétebb hamvas vagy milyen lenne??
    Köszönöm a választ!!

    VálaszTörlés
  47. szia szeretném a tanácsodat kérni .most padlizsán szinű a hajam de hamvas szőkére szeretném átfestetni ,gondolom le kell szivatni a régi festéket elötte. előre is köszönöm a válaszod

    VálaszTörlés
  48. Szia!
    Platina szőke vállig érő hajam van, de váltanom kell....
    Munkahelyet keresek és sajnos ebből a szempontból nem előnyös...
    Természetes szőke hajszín hogy érhető el?
    Nagyon sürgős lenne a válaszod😔
    Köszönöm előre is?

    VálaszTörlés