2013. július 11., csütörtök

Zöldes fényű hajszín semlegesítése


Zöldes fényű hajszín semlegesítése


Gyakran találkozom azzal a problémával, hogy otthoni hajfestés során bezöldült a haj. Ez azért fordulhat elő, mert a drogériában vásárolt dobozos hajfesték árnyalatát nem jól választjátok ki. Ha netán így jártok, nem kell kétségbe esni, mert erre is van megoldás, koktélozás és szőkítés nélkül.
A minden színmélységű, zöldes fényű hajszín tartós korrigálására, arany árnyalatú hajszínezőre és piros keverőszínre van szükség.
Pl: a haj 6-os (sötétszőke) zöldes árnyalattal.

Szükséges anyagok:  Wella Color Touch 6/3 + Wella Color Touch 0/45 +  Wella Color Touch 1,9% Emulzió
Keverési arány: 1:2   
15 g 6/3 + 30 g emulzió + 2,5 cm 0/45

A színező keveréket vizes hajon egyenletesen a haj teljes hosszában a haj végekig oszlassátok el. A hatóidő 15 perc.

8 megjegyzés:

  1. Szia!
    Sajnos bedöltem a Reparex reklámnak és reménykedtem hogy vissza tudom fordítani az őszülésem. http://oszules.hu/
    1-1,5 hónap kisérletezés után rájöttem, hogy nincsenek csodák és leálltam a termékkel. Pár hajmosás után befestettem a hajam  sötét szőkével, és itt jött a meglepetés.
    A haj tövem vöröses árnyalatú lett és a kinti fénynél zölden csillogott, azóta eltelt 3 hónap, 3 hajfestés és most már két vastag vörös csík van a fejemen ami a napfényben zölddé változik, és észrevettem, hogy minden festéssel sötétebbé válik a vörös csík, szörnyen nézek ki. Vettem egy oxidációs hajfesték eltavolitót és elvégeztem egy tesztet egy hajtincsen majd befestettem vilagos barnára a tincset de a csík továbbra is ott virít
    Tudnál légyszi valami tanácsot adni hogyan tudnám ezeket a csíkokat eltávolitani? Köszi

    VálaszTörlés
  2. SZia, én is így jártam - járok. zöld lett a hajam a reparextől és nem fogta be a hajfesték, sem semmilyen pakolás nem szedte le a zöldet. Neked végül segített valami? köszi a segítséget. előre is.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok. Én is így jártam, sötétbarna hajam zöld lett a reparextől. Semmi nem segített (hajfestés, szódabikarbóna, citromsav). A hajhullásom miatt kipróbáltam a ricinus olajos hajpakolást és már az első alkalommal észrevettem, hogy a zöld rész már nem zöld. Igaz sötétebb és mattabb mint a többi de legalább nem zöld. Minimum 3 órát kell rajta hagyni a ricinus olajat és betekerni folpack-ba és törölközőbe, hogy ne kenjen össze mindent. Kicsit vörösíti a hajat, főleg a világosat de inkább vörös mint zöld. Azóta nem bámulják az emberek a hajamat. Remélem tudtam segíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, köszi a ricinusolaj tippet. kipróbáltam (a zöld reparexes rész eltüntetése céljából), én egész éjszaka rajta hagytam. de sajnos a zöld rész egyáltalán nem halványult. Sőt a ricinusolajat sem tudtam rendesen lemosni :) pedig kétszer mostam hajat :) Nekem sajnos még most is bámulják a hajamat, mert a zöld nem halványult a ricinustól sem....Hányszor kell megcsinálni, hogy elkezdődjön valami? Nekem sötétbarna hajam van és persze ezer festéket próbáltam. semmi nem fogja be.

      Törlés
  4. Sziasztok!

    Tanácsot szeretnék kérni, ugyan is régi nagy álmom, hogy platina szőkére festessem a hajam. Sajnos az egyenes haj nem áll jól, ezért a festés előtt vagy után daueroltatni is szeretném a hajam, de a fodrász nem javasolja a két eljárást, még akkor sem ha nem egy időben akarom mindkettőt megcsináltatni. Tényleg kizárt a kettő vagy a hullámok/göndör fürtök helyett tényleg csak kóc várható?
    Ha esetleg megoldható akkor a (platina szőke) festés előtt vagy utána lehet-e dauerolni és mennyi időnek kell a két eljárás közt eltelni-e, hogy a haj ne károsodjon, ill. a kiválasztott hajszín ne változzon. Előre is köszönöm a tanácsot.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Ennek sehol nem tudok utána járni, reménykedem benne, hogy te tudsz segíteni.festett Fekete hajat vilagositottunk (szín leszìvóval) a kivant szín a közép szőke lenne. Mivel nem szerettem volna hogy vöröses árnyalata Legyen rámentünk egy mixton hamvassal. Nagyon szuper barna színű lett. De....... egy hajmosás után kizöldült.bekentük egy barnával ami jó, de a cél szín még mindig a sötét szőke. Mit kenjünk rá, hogy világosabb Legyen? A zöldet újra előhívjuk pl.egy arany szőkével? Vagy ha bármilyen világos szint kenünk rá (ami semmi képpen nem hamvas!!!!!)kijöhet újra a zöld????? Előre is köszönöm a válaszod 😊

    VálaszTörlés
  6. Szia! Ennek sehol nem tudok utána járni, reménykedem benne, hogy te tudsz segíteni.festett Fekete hajat vilagositottunk (szín leszìvóval) a kivant szín a közép szőke lenne. Mivel nem szerettem volna hogy vöröses árnyalata Legyen rámentünk egy mixton hamvassal. Nagyon szuper barna színű lett. De....... egy hajmosás után kizöldült.bekentük egy barnával ami jó, de a cél szín még mindig a sötét szőke. Mit kenjünk rá, hogy világosabb Legyen? A zöldet újra előhívjuk pl.egy arany szőkével? Vagy ha bármilyen világos szint kenünk rá (ami semmi képpen nem hamvas!!!!!)kijöhet újra a zöld????? Előre is köszönöm a válaszod 😊

    VálaszTörlés
  7. Szia.Erika vagyok.Szeretném megkérdezni,h működik e még a tanácsadás?

    VálaszTörlés