2013. augusztus 18., vasárnap

Napszívta hajból meleg árnyalatú szőkésbarna hajfestés.

Napszívta hajból meleg árnyalatú szőkésbarna hajfestés.

Ha vakációzás idején UV szűrővel ellátott hajápolókkal nem óvjátok és véditek frizurátokat, akkor csúnya, kifakult, száraz hajjal tértek haza a nyaralásból. Igaz a napszívta hatás nagyon divatos még mindig, de szerintem a mesterségesen előállított ombre frizura sokkal szebb.

Diagnózis:

hajvég kopott száraz. .


Erika normál hajszerkezetű, alap hajszínmélysége  középszőke , hajhossza festett szőkésbarna, a hajvég kopott száraz.
.
Szín a színben festés.

1 lépés: tőfestés Wella KP 7/75 ( középszőke/ barna-mahagóni)  25 g + 25 g 6%

tőfestés

2. lépés: a hajhossz, hajvég benedvesítése spricnivel. Vigyázni kell, hogy a festett tőre ne menjen víz.
3. lépés: hajhossz színezése tincsenként  Wella KP 7/75 15 g + 30 g 1,9% + 1 csepp argán olaj
4. lépés: hajvég színezése Wella KP 7/75 5 g + 0/45 0,5 g  mixton + 16,5 g 1,9% + 1 csepp argán olaj.

2. lépés

5. lépés: 25 perc hatóidő
6. lépés: szárazemulgeálás
7. lépés: hajmosás, hajápolás
8. lépés: frizurakészítés

Nagyon szép fényes, meleg árnyalatú szőkésbarna hajszín lett a végeredmény.

meleg árnyalatú szőkésbarna



5 megjegyzés:

  1. Elmagyaráznád, hogy miért változtattad a hajhosszán a festék-oxi arányt? A közepén 1:2 a végén 1:3. Ezzel világosabb, ombrés lesz a haj vége? Vagy ez csak a szebb fényhatás miatt van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Piros!

      Azért választottam, mert nagyon fakó száraz volt a hajvég, ilyen eseteben a nedvszívó képessége is magasabb a hajnak. Előfordulhatott volna a túlpigmentálódás, így azt elkerültem 1:3 keveréssel. Nem lett ombrés a haj, szép egyenletes lett a hajszín.

      Törlés
  2. Így már értem. A képen nekem is egységesnek tűnt a haj színe, ezért nem volt világos, miért kellett több oxi. Hiába, profitól kell tanulni! :)

    Nagyon örülök a blogodnak, mert annyit kínlódtam eddig a hajfestéssel. Soha nem olyan lett, mint szerettem volna, de nem akartam belenyugodni abba, hogy ez valami szerencsejáték - olyan lesz, amilyenre sikerül... Sejtettem, hogy van emögött tudomány, befolyással lehetünk a végeredményre. Nagy felfedezés volt számomra, hogy a színkör alapján kell dolgozni. És tényleg működik!
    A saját hajam színét is sikerült kiegyenlíteni a tanácsod alapján, csak elöl a vége lett túlpigmentált, ott valószínűleg világosabb és elnyűttebb volt, mint máshol, nekem is több oxit kellett volna tennem a keverékbe, de hát akkor ezt még nem tudtam... :)

    Kíváncsian várom az újabb bejegyzéseidet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni Neked a bejegyzéseimmel, tanácsaimmal. Igen a hajfestés mindenképpen tudomány, annyi mindenre kell odafigyelni a szép hajszín eléréséhez. :)

      Törlés
  3. Szia.világos barna sötét szőke haját szeretnek.de mindig túl sötét lesz.hiába veszem a 7.0 hajfestekek.ez mitől lehet?tudnál ebben s egitenni?és a sötét festett haját h tudnám vilagositabnu?

    VálaszTörlés