2013. szeptember 4., szerda

Balayage haj

Balayage haj


Az Ombre frizurát sokféle formában láthattátok már. Nekem még mindig a szabadkézi balayage technikával készített változata áll a szívemhez legközelebb, mert ombre is, meg nem is, mert természetesebb,  "napcsókolta" hatású.

szabadkézi balayage technika szabadkézi balayage technika 


Balayage haj



10 megjegyzés:

  1. Kedves Timi!
    Fantasztikus a blogod! Gratulálok hozzá! Nagyon sok hasznos információt nyújt nekem, amelyeket ezúton is köszönök! :)
    A segítségedet szeretném kérni.
    Az egyik barátnőmnek fekete színű volt a haja. Loreal (nem fodrászos) festéket használt. Kitalálta, hogy vörös szeretne lenni. Lisap Color Remuver színeltávolító termékkel színtelenítettem a haját. Utána rögtön be is festettem vörös (Diapason) hajfestékkel. Sikerült! :) (ez volt kb. 5 hónapja és azóta is minden ok. :)
    Na, ezen felbuzdulva a Húgom is szeretne hajszínt változtatni. Az ő hajszíne is festett fekete, évek óta a Palette „bolti” hajfestéket használja. A sötét viola szőkét választotta ki (Diapason 6/80). A fodrászkellékes azt mondta, hogy mindent úgy csináljak, ahogy az előző esetben annyi eltéréssel, hogy a hajfestékhez 6%-os helyett inkább 9%-os hidrogén peroxidot válasszak. Azért, mert a hajtöve sötétebb, mint amit kiválasztottunk festéket. A (haj)színmélysége 3-as. Vékony szálú, nem túl sok, rövid haja van. Aggódom, hogy roncsolni fogja a haját a színtelenítés és az erősebb hidrogén-peroxid. (A barátnőmnek extra vastag szálú és dús haja van, azért nem aggódtam ennyire.) Szerinted? Ebben az esetben is a tőtől 2 cm-re vigyem fel a színeltávolítót? Hagyjam rajta, amíg sárgás-rezes színű nem lesz? Jól sejtem, hogy itt figyelnem kell még valamire? Ez ugyanis egy violett árnyalat… de mire? :D Segíts nekem, kérlek szépen!
    Várom szíves visszajelzésedet!
    Nagyon köszönöm,
    Piri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Piri!

      Nagy öröm számomra, hogy tetszik a blogom!
      Sajnos rossz tapasztalataim vannak, a Palette hajfestékkel festett feketét, nagyon, de nagyon nehéz eltávolítani a hajról, maximum 2 árnyalat világosítást lehet elérni, a haj károsodása nélkül.
      A színeltávolító terméket csak a festett részre lehet felhordani, a lenövésre nem szabad. Mivel a lenövést nem világosítod, erre a részre valóban 9%-os oxidálót kell használni, mert 3 színmélységgel világosabb hajszínt szeretnétek elérni, de a világosított részre maximum 4%-ot ajánlom.
      A világosításkor 7-es színmélységig kell felvilágosítani a hajat, tehát narancsos (réz) színig, utána hajmosás, hajszárítás, tőfestés 9%-, hajhossz, hajvég befestése 4%. A festést lezáró termékeket mindenképpen használd!
      Ha nem értesz valamit, akkor írj nyugodtan!
      Timi

      Törlés
  2. Nagyon szép lett ez a haj! Olyan jó lenne, ha csinálnál step by step képeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Ígérem, hamarosan lesznek step by step képek!

      Törlés
  3. Fantasztikusan szép lett! Tényleg jó lenne a lépéseket leírással és hogy miket használtál közben!!!Gyönyörű!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ígérem hamarosan lesznek step by step írásaim is. :)

      Törlés
  4. Kedves Timi!
    Segítségedet szeretném kérni, most találtam a blogodra és nagyon elnyerte a tetszésem, mint minden nőnek nekem is nagyon fontos a hajam, Kb hátközépig érő hajam van a természetes színe hasonlít a L'oreal Casting szaténszőkére, de kb 2 éve szinezem a garniel sötétszőke hajszínezőjével ami szinte barna! Szeretnék ettől a színtől megszabadúlni ha lehet úgy hogy ne nagyon károsodjon a hajam. Hasonló színűre szeretném mint a saját hajszínem és ombrés hajra hasonlóra mint a fenti képen, hogy világosabb legyen a vége!A színező alig kopik, meg vöröses,csúnya is, már 2-3 hónapja nem szinezem újra, augusztuszban lesz az esküvőm addigra szeretném elérni ezt a színt.Hogy tudnék világosítani rajta ?L'oreal Casting szaténszőke hajszín nagyon tetszik,de gondolom nem fogja befogni a kopott sötétszőke szinezett hajamat....Mit tanácsolsz?
    Köszönettel: Timi:)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Timi!
    Végső elkeseredésemben írok. Mindig is szőke voltam eredetileg de szülés után sötétebb lett a hajam így festett szőke lettem. Eredetileg középszőke a hajam. Befestettem Kallos bézsszőkével és vöröses színt kaptam. Kérlek adj tanácsot, hogy tudom és mivel befesteni a hajam ami leszedi ezt a sárgás színt mert nagyon csúnya. Nagyon várom válaszod. Előre is köszi: Kriszti

    VálaszTörlés
  6. Kedves Timi! Elöször is szeretném megjegyezni, hogy nagyon jó kis hasznos blogot hoztál össze! Nő társaim nevében is köszönet! :D Nekem az lenne a kérdésem hozzád, hogy vastag szálú lapockáig èrő 6/ os árnyalatú hajam van jelenleg amiből balayage napcsokolta hatást szeretnék kihozni, milyen keverékkel tudom ezt megvalósitani? Kérlek segits ebben nekem, hatóidőre is kiváncsi lennék! Előre is nagyon köszönöm! Szép napot neked! Üdv.: Kitti

    VálaszTörlés
  7. Kedves Timi!Nekem a haj tövei 6.1es iona hajfestékkel van festve ,hajvégei 10.1 ombre és 6% os peroxid ,nemtudom de a hamvas színt midjárt az elsö mosákor ledobja,mit ajálanál Üdv:Móni

    VálaszTörlés